Nieuws

LANDELIJKE DEMONSTRATIE WOONOPSTAND

oktober 12, 2021

OPROEP LANDELIJKE DEMONSTRATIE WOONOPSTAND 17 OKTOBER

ZONDAG 17 OKTOBER 14.00 UUR, AFRIKAANDERPLEIN

 

BESTE BEWONER,

Of je nu huurt of koopt, alleen bent of samenwoont, starter of doorstromer, een thuis is de basis van het leven. Een recht voor iedereen. Dat recht staat onder druk en daar maken wij ons grote zorgen over. We hebben allemaal wel iemand in onze omgeving die verhuizen wil of verhuizen moet, maar nergens naartoe kan. Domweg omdat er te weinig woningen zijn om iedereen passend en betaalbaar een dak boven zijn hoofd te geven. Dat is het gevolg van landelijke en gemeentelijke beleidskeuzes. Denk aan het invoeren van de verhuurderheffing waardoor corporaties veel minder kunnen bouwen. Of de Woonvisie van de gemeente Rotterdam die zorgt voor een afname van sociale, betaalbare huisvesting in de stad. We moeten terug naar een beleid waar huisvesten van alle mensen centraal staat. Een beleid gericht op inclusie, en niet op uitsluiten. Dat vraagt om grote veranderingen van het overheidsbeleid. En die komen niet vanzelf. Daarom moeten we van ons laten horen.

Kom naar de Woonopstand op 17 oktober.

Verzamelen om 14:00 uur bij het Afrikaanderpark in Rotterdam.

Kijk voor meer informatie op www.woonopstand.nl

WIJ ZULLEN ER ZIJN, KOM JIJ OOK?

 

Download hier de flyer.

Delen op social media